חגיגת מתכוני שף עם "אחוה"

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר ("טעים אש"), מגישים מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור, עם סלט ירקות צלויים וטחינה. המתכון קל הכנה, יכול לשמש כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית, באירוח חגיגי ובארוחה משפחתית משמחת.

"אחוה" והשף עומר מילר מגישים מתכון "טעים אש": סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה

מצרכים (לכ-6 פיתות רחבות):

לסלוף:

1 ק"ג קמח ללחם

כף שטוחה סוכר

כף שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

1 כף שמן זית

למאשוויה:

עגבניות 2X

גמבה 1X

פלפל ירוק חריף 1X

בצל 1X

מיץ מלימון 1X

1/2 כוס שמן זית

קורט מלח

צרור פטרוזיליה 1X

לטחינה:

1/3 כוס טחינה גולמית של "אחוה"

3 כפות מים

1 מלימון אחד

 אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.
  2. מכינים את הבצק: בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים במשך כשעה וחצי.
  3. מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים למשך כעוד 45 דקות.
  4. מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.
  5. קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.
  6. בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.
  7. מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.
סלוף
סלוף על האש. צילום: שניר סופגי גואטה
סלוף
סלוף על האש לצד משאוויה וטחינה. צילום: שניר סופגי גואטה

שתף

פוסטים נוספים

שוק מחנה יהודה

מסעדת 'חלאתי' במחנה יהודה

אחרי שעברו הסבת מקצוע בעקבות משבר הקורונה והקימו בביתם עסק קטן ומצליח של אפיית חלות, בני הזוג אמרי משה ותאיר