איך להכין סטייק אנטריקוט על האש

המדריך המלא להכנת סטייק אנטריקוט על האש. כמה זמן צריך לשים את הסטייק על האש? כמה דקות צריך לבשל סטייק מדיום לעומת מדיום רייר או וול? ומה המתכון המומלץ?

 

הכנת המנגל לסטייק אנטריקוט על האש

אין דבר יותר אהוב על ציבור אוכלי הבשרים והקרניבורים. מאשר סטייק אנטריקוט על האש. כדי שהוא יהיה כמו שצריך צריך לדעת להכין אותו במדויק. בשביל סטייק טוב אי אפשר להשתמש במנגל חד פעמי. יש צורך במנגל מקצועי שמצד אחד מייצר טמפרטורה קבועה ומצד שני לא משאיר טעם לוואי על הבשר.לפני שהסטייקים עולים על האש חשוב לשמן את המנגל עד לשלב שבו מריחים את הבצל.

סטייק אנטריקוט על האש
סטייק אנטריקוט על האש צילום pixbay

הבשר חייב להיות טרי ומשויש עם אזורי שומן ובשר ברורים.

הגודל המומלץ: 250-350 גרם לכל סטייק

אופן ההכנה הבסיסי:

נותנים צריבה על המנהל למשך חמש עד שמונה דקות בהתאם לסוג העשייה המבוקש. בשלב הזה מתבלים במלח ופלפל ומשאירים את הסטייק לספוג את המלח והפלפל בבשר. רק אז הופכים את הסטייק לצד השני ועושים את אותו הדבר.

השיטה הכי פשוטה להכנת אנטריקוט על האש

יש לחמם מראש את המנגל ואז להניח את הסטייקים על הגריל. יש לבשל כל סטייק עד שהוא מקבל צבע זהוב ומעט חרוך למשך 4 עד 5 דקות. אסור להפוך את הסטיקי בזמן הזה. לאחר מכן הופכים את הסטייקים וממשיכים לצלות 3 עד 5 דקות למי שאוהב לאכול את הסטייק בצבע ורדרד אדמדם, "מדיום רייר". (טמפרטורה פנימית של 135 מעלות צלזיוס), 5 עד 7 דקות למדיום (140 מעלות צלזיוס) או 8 עד 10 דקות למדיום-וול (150 מעלות צלזיוס ).

חשוב לשים לב להגיש את הסטייק מייד לאחר ההורדה מהאש. לחלופין ניתן להכניס אותו לכלים ששומרים על החום והעסיסיות. סטייק יבש וקר הוא אחד הדברים המאכזבים ביותר.

תערובת תבלינים מומלצת לסטייק אנטריקוט על האש

מלח גס, סוכר חום, כמון, פלפל שחור גרוס (מי שאוהב חריף יכול להוסיף צ'ילי). מסדרים את היחסים בין התבלינים לפי הטעם ולאחר מכן מברישים את הסטייקים בשמן זית ומורחים בתערובת עד שהתבלינים נספגים בבשר.נותנים לסטייקים לנוח 30 דקות לפחות.

עשרת הטיפים של השף גורדון ראמזי לסטייק מושלם

 

שתף

פוסטים נוספים

סטייק נברסקה

סטייק נברסקה. כל מה שצריך לדעת

סטייק נברסקה הוא חלק מהמורשת הקולינרית של מדינת נברסקה בארצות הברית. המדובר בסטייק משויש ואיכותי במיוחד שמחירו יקר יחסית. קבלו