אסאדו בתנור. המתכון המלא בקלי קלות.

קבלו את המתכון המלא והבלעדי של אתר הבית של הסטיקיים בישראל לאסאדו בתנור שיחמם לכם את הארוחה.המדובר בנתח שמותאם לבישול ארוך ונותר עסיסי גם לאחר שעות בתנור.

 

מתכון לתבשיל אסאדו בתנור

אודות התבשיל

אסאדו נקרא גם קשתית הצלעות או שפונדרה. המדובר בנתח המצריך בישול ארוך ואפילו בישול ארוך. התבשיל מאוד "סבלן" בבישול וגמיש גם בכמות השעות וגם בגובה הטמפרטורה בו הוא מבושל. ועל כן הוא מתאים הן לתבשילים ארוכים, הן למרקים ולחמין ואפילו לשילוב בנתחי המבורגר. שכן הוא נשאר עסיסי גם לאחר שעות בתנור.

 

אתם מחליטים: אסאדו בתנור עם רוזמרין או אסאדו עם טימין

מוצרים:

נתח אסאדו קילו וחצי חתוך לקוביות של 5\5 או 8\8 סנטימטרים.

שני בצלים

ארבעה תפוחי אדמה

ארבעה גזרים

שתי בטטות

טימין \רוזמרין

מלח

פלפל

סילאן- 4 כפות

סויה

ראש שום שלם

מחבת + סיר רחב שמותאם לשימוש בתנור

אופן ההכנה

1.יש לקחת מחבת כבדה ורחבה שניתן להכניס לתנור ולחמם אותה עד שהיא לוהטת
2. להכניס את הנתחים ולהשחים אותם ללא שמן במחבת. עדיף להתחיל בנתחים השומניים כדי שהם יגירו את השומן.
3.מסדרים בסיר 2 ענפי רוזמרין או חצי צרור טימין.
4. חותכים את הירקות לרבעים ואת הראש שום לחצי ומכניסים לסיר ליד נתחי הבשר
5.מסדרים את הנתחים במחבת לצד הירקות החתוכים.
6.מוסיפים סילאן, סויה.
7.ממליחים ומפלפלים.
8. מוסיפים מעט מים עד לחצי מגובה המרכיבים בסיר.
9. מכסים בנייר אפייה ואוטמים מעל בשתי יריעות של נייר כסף.
10. מכניסים לתנור ל160 מעלות למשך כארבע שעות. אם רוצים להשחים יותר את התבשיל יש להוריד את הכיסוי, להעלות את הטמפרטורה ל180 מעלות עד 200 מעלות ולבשל בתנור למשך 10 דקות נוספות.

בתיאבון

אסאדו בתנור
אסאדו בתנור לפני הבישול. הנתח הכי סלחן בשכונה. צילום עמיעד טאוב

אסאדו התמונה שאחרי. עסיסי

אסאדו בתנור
אסאדו בתנור. תבשיל גמיש עם נתחים שנותרים עסיסיים צילום עמיעד טאוב

 

תמונה של הנתחים בתנור

אסאדו בתנור
אסאדו בתנור אחרי בישול ארוך. הנתח נותר עסיסי. צילום עמיעד טאוב

שתף

פוסטים נוספים