חמין מקרוני עם אסאדו. המתכון המלא

החורף כבר כאן ומה יותר מפנק מחמין בייתי עשיר שימלא את הבית בניחוחות וטעמים. מותג הפסטה מספר 1 באיטליה ברילה מציע מתכון חורפי עם טוויסט מפתיע: חמין מקרוני עם אסאדו!

 

 מצרכים לחמין מקרוני עם אסאדו :

1  צנצנת רוטב ברילה בזיליקום

1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9)

5  יחידות אסאדו חתוכות עם העצם

7  שיני שום

5  כפות שמן זית

2  בצלים חתוכים לרבעים

כפית מלח

200 גרם ערמונים

כפית פלפל שחור גרוס

כף גדושה פפריקה

מים לכיסוי הפסטה

3  כפות טימין – רק העלים

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הבוקטיני ומסננים
  2. במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.
  3. מערבבים בקערה את הבוקטיני עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.
  4. בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהבוקטיני, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.
  5. מכסים בשאר הבוקטיני.
  6. מכסים במים עד לכיסוי.
  7. עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף.
  8. אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ- 7 שעות.

    המתכון באדיבות ברילה

    מהו למעשה חמין?

    המילה חַמִּין מגיעה מהריבוי למילה חם מבחינה לשונית. במקורות המשמעות הינה של מים חיים ולא של תבשיל. היא מופיעה בלשון חז"ל ומתארת מאכלים יהודיים מסורתיים המתבשלים לאורך זמן על חום נמוך יחסית לשבתות. בכל עדה יש רכיבים שונים לחמין אך כמעט כולם מכילים:בשר בקר. תפוחי אדמה.שעועית. חיטה. גריסים. וביצים קשות. הבישול הארוך על אש נמוכה הופך את צבעו של התבשיל לכהה. כאשר כל המרכיבים בסיר מקבלים את אותו הצבע.

    חמין מקרוני
    חמין מקרוני עם אסאדו צילום אפיק גבאי

שתף

פוסטים נוספים