כמה סטייקים יש בקילו? כל התשובות

כמה סטייקים יש בקילו? המדריך המלא לכל מי שמתכנן סעודת סטייקים על האש או בתנור. חשוב לדעת שמספר הסטייקים תלוי גם בעובי החיתוך ובסוג הבשר.

לפעמים קשה לדעת כמה בשר אתה צריך לקנות כדי לקבל את הכמות הנכונה למתכון מסוים. או להגיש מספר מסוים של אנשים. חשוב להבין את תפקיד הבשר לפני שתחליט כמה קילו בשר לאדם אתה צריך.

קבלו מספר טיפים שיסייעו לכם לתכנן כמה בשר לאדם תזדקק למנגל או לתנור.

חשוב לשים לב כשמתכננים את הארוחה ומחליטים על כמות הבשר לשים לב לגודל המנות ולהתחשב בכך שהעצמות לא אכילות.

כמות הבשר מחושבת על בסיס גודל הבשר שהוזמן. ומוסיפים את הנתחים שלא נבחרו ואת העצמות.
לדוגמא  לפורטרהאוס (פילה+סינטה עם העצם). יש יותר שרירים באזור הרגליים מאשר לשאר הסטייק. ועליך להחליט איזה סטייק אתה רוצה להכין. ההבדל הוא שסטייקים ואומצות של פורטרהאוס. נוטים להיות מעט יותר רכים מאשר חתכים אחרים. כמו צלעות או כלוב צלעות מכיוון שהם נחתכים בכיוון אחר.

לסטייק שמקבלים בחתך ראשוני. יש חתיכת שומן ארוכה שזורמת דרך הבשר שעליכם לחתוך לפני שאתם אוכלים אותו.

חיתוך הסטייק

למעשה חיתוך הסטייק הוא המשמעותי ביותר. וחייב להיות מותאם לחום של הבישול או הצלייה.
אלו שמעדיפים סטייק רייר יחסית או מדיום רייר. צריכים לחתוך בעובי של כשלושה או ארבעה סנטימטרים כל סטייק. החשיבה צריכה להיות כיצד מצליחים לייצר צריבה טובה מבחוץ. מבלי להפוך את הסטייק ליבש בתוכו.

סטייק וול דאן צריך להיות קצת יותר עבה. ואם אתם אוהבים סטייקים דקים חשוב לחמם מראש את המנגל או התנור לחום מאוד גבוה. החום הגבוה למעשה יבצע צריבה בלי עודף בישול וייבוש של הבשר.

כלל אצבע גס הוא שסטייקים במשקל מניבים כ -1.5 ק"ג בשר לק"ג בשר בקר.

פילה מיניון הוא אחד מחתיכות הסטייק העבות יותר. ולוקח קצת יותר זמן לבשל מאשר סטייקים אחרים. בשר בקר שמגיע עם נתח זה של סטייק. עדיף להשתמש בו כיוון שהוא יתבשל מהר יותר מסטייק אחר. אפשר לבשל בתנור כ- 30 דקות או אפילו יותר אם תרצו.

מבחינת המשקל שנשאר כאשר מזמינים סטייקים מכלוב הצלעות בדרך כלל מקבלים תשואה של 50% מכלוב הצלעות הלא חתוך. המשמעות היא שצריך  12 קילו כלוב צלעות כדי להכין 6 קילו בשר.

כמה סטייקים יש בקילו
כמה סטייקים יש בקילו צילום pixbay

שתף

פוסטים נוספים

סטייק נברסקה

סטייק נברסקה. כל מה שצריך לדעת

סטייק נברסקה הוא חלק מהמורשת הקולינרית של מדינת נברסקה בארצות הברית. המדובר בסטייק משויש ואיכותי במיוחד שמחירו יקר יחסית. קבלו