מתכון לאסאדו וירקות שורש ברוטב יין אדום. מיועד לחמישה ששה סועדים. האסאדו היא שיטת צליה שמוכרת בישראל ככזאתהמיוחסת נתח בקר מובחר. הנתח גדול במיוחד ובעל אחוזי שומן גבוהים מאוד.קבלו מתכון שווה במיוחד.
מתכון לאסאדו וירקות שורש ברוטב יין– כל הפרטים
המצרכים:
1.4 קילו אסאדו טרי
1. בצל גדול
ראש שום
1. ראש שום
2. גזרים
1.סלק
1.שורש סלרי.
5 תפוחי אדמה.
טימין טרי
כוס יין אדום
מלח
פלפל
שלוש כפות סילאן
מעט שמן זית
אופן ההכנה של האסאדו.
1. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בסוטל (סיר רחב ונמוך) שניתן להכניס לתנור.
2.חותכים את ירקות השורש לרבעים ומכניסים לסיר לאחר שהבצל מושחם.
3.מטגנים יחד עד להשחמה של הירקות.מוציאים את הירקות מהסיר.
4.מטגנים את נתחי הבשר בתוך מעט שמן זית ולאחר שהבשר משחים מעט מוסיפים חזרה את הירקות.
5.חוצים את ראש השום לרוחבו ומוסיפים אותו לסיר.
6.מוסיפים את הטימין, הסילאן, יין אדום לסיר וגם מים.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מביאים לרתיחה על אש בינונית.
9.לאחר הרתיחה לסגור את המכסה ולהכניס לתנור לשעתיים וחצי ו175 מעלות.
10. בעשרים הדקות האחרונות יש להסיר את המכסה על מנת לקבל השחמה ולוודא שהבשר רך ונימוח.
*את הבשר יש לבקש מהקצב להכין ברצועות.
מה זה אסאדו Asado?
המדובר בביטוי ספרדי המתאר שיטת צליית בשר על האש. אך למעשה אסאדו מוכר בישראל כשיטת צלייה בלבד.המדובר במאכל מסורתי ידוע באזור צפון אמריקה ככלל וארגנטינה בפרט. במזרח הרחוק הוא מבושל כנזיד מבוסס עגבניות. בברזיל נוהגים לעשותו על פחמים ולא גחלים כאשר הנתח משופד על שיפוד.
את הבשר אין צורך להשרות במרינדה או ברוטב לפני ההכנה. מספיק רק לבצע המלחה ולהשלים בבישול. הצלייה האיטית 0מינימום שעתיים) היא חלק מסוד קסמו של האסאדו ומה שהופך את הבשר לרך ונימוח.
בשר האסאדו אינו "נח" במשרה לפני הצלייה, ההכנה היחידה שנעשית לפני הצלייה היא רק המלחה, ואף היא לא תמיד. החום והמרחק מהפחמים חשוב כדי שהבשר יעבור צלייה איטית. בדרך כלל לוקח כשעתיים להכין אסאדו.