מתכון לסטייק סלמון. המדריך המלא

מתכון לסטייק סלמון. מתכונים ומידע מלא על הכנת סלמון. המדובר בסטייק הקל גם לביצוע וגם לעיכול ויכול להשתלב גם בארוחות בשריות וגם בארוחות חלביות. קבלו את המדריך המלא לסטייק דג מופלא.

 

המתכון הפשוט לסטייק סלמון

בוחרים פילה טרי של דג סלמון. מתבלים את הסלמון משני הצדדים במלח ופלפל. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים שמן וחמאה. מוסיפים סלמון ומבשלים עד שהתחתית מזהיבה כ5 דקות ואז הופכים. מוסיפים שום, מיץ לימון, דבש ופתיתי פלפל אדום.

סטייק סלמון על הגריל

כל חובב סלמון אמור להיות מסוגל לצלות גריל סלמון. גם בתנור ובעיקר על המנגל דגי הסלמון נהדרים עם עשבי תיבול. צלייה על המנגל  מעניקה לסטייק טעם גריל מעושן שכולנו מכירים ואוהבים.

אחת האופציות שמשדרגות סטייק סלמון היא להכין רוטב חמאת לימון. לפני זה יש להשאיר את הסלמון לכמה דקות עם מלח ופלפל עד שיתקרר ויגיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן להוסיף אספרגוס ואו עשבי תיבול ולהעלות על האש.

זמן הבישול של הסטייק

זמן הבישול משתנה בהתאם לעובי הדג. אך כלל אצבע טוב לבישול סלמון הוא בישול 5-6 דקות מכל צד. בדרך כלל סלמון מבושל במשך 4-5 דקות לכל צד, אך יכול להשתנות בהתאם לעובי פילה הסלמון. מבשלים סלמון עד להזהבה משני הצדדים. לאחר שהחלק העליון של הסלמון נחרך מספיק ומבושל לטעמכם, מכניסים את התבנית לתנור לעוד 3-4 דקות מכל צד. עד שהוא פריך ומכל הצדדים. חשוב לשים לב שהדג לא מתייבש.

תיבול לסטייק

מלח ופלפל הם חובה בסיסית לבשרו העדין של הדג. מעבר לכך תלוי במה שאתם אוהבים. האפשרויות נעות בין עשבי תיבול, רוטב סויה ואו חמאת לימון. אל תפספסו שיני שום מעל הסטייק כאשר הוא כבר על המנגל או בתנור.

טרי או קפוא?

סלמון טרי לרוב טעים יותר מאשר סלמון קפוא, וסלמון בריא וטעים יותר מסלמון מעובד. סטייק סלמון הוא ללא עצמות – מבפנים ויש בו יותר בשר, ואילו פילה סלמון הוא לרוב ללא עצמות ודק. סטייק סלמון מכיל לרוב יותר שומן מפילה סלמון ויותר חלבון מפילה, אך לא כמו דגי סלמון.

תוספות מומלצות

1.אספרגוס צלוי.
2.תפוחי אדמה עם עשבי תיבול בתנור.
3.סלט נבטי בריסל מזוגגים עם דבש בלסמי.
4.פירה שום קלוי.
5.ברוקולי כרובית וירקות צלויים.

 

סטייק סלמון
סטייק סלמון צילום Pixbay

 

GARLIC BUTTER SALMON STEAKS (DELICIOUS PAN-SEARED RECIPE)

 

שתף

פוסטים נוספים

פרחי בצק עלים

מתכון לפרחי בצק עלים וסלמי

"מעדני יחיעם" מגישה מתכון טעים ויפיפה:  פרחי בצק עלים וסלמי.המאפה מהיר הכנה ויכול להתאים לארוחת צהרים או ערב, או כתוספת