מתכון לסטייק פרגית בתנור הוא אחד המתכונים הטעימים ביותר. המתכון משלב את הטעם הנהדר של סטייק בתנור אבל עם תחושה של אכילת עוף שפחות מכבידה על הסועד. קבלו את המתכון המלא.
אמנם סטייק בתנור לעיתים פחות נחשב מסטייק מטוגן. אבל בשני המקרים מדובר באוכל נוחות וההבדל הוא ההפחתה במידת השומן והשמנוניות. כמו גם ההפחתה בכמות הקלוריות. ועדיין בישול הסטייק בתנור מבטי מרקם וטעם נהדר.
המרכיבים לסטייק פרגית בתנור
1 קילו סטייק עגול, חתוך לחתיכות הגשה.
1/3 כוס קמח.
1 כפית מלח מתובל.
3/4 כוס פירורי לחם מתובלים.
2 חלבונים, טרופים.
רוטב עוף ללא שומן
הוראות הכנה חממו את התנור ל -400 מעלות צלזיוס. מניחים את הסטייקים העגולים בין שני גיליונות נייר שעווה ומשטחים את הפרגית לעובי של 1/8 אינץ 'בעזרת פטישון או מערוך.
בצלחת רדודה, משלבים את הקמח, המלח המתובל ופירורי הלחם ומערבבים היטב.
בכלי רדוד אחר, הקציפו את החלבונים. טובלים כל חתיכת סטייק בפירורי הלחם, מצפים היטב ולוחצים את הפירורים כך שייצמדו. ואז טובלים את הבשר בתערובת הביצים, מצפים לחלוטין ומניחים לכל עודף הנוזלים לטפטף.
ואז, שוב טובלים את הבשר לפירורים ומצפים היטב. מניחים את הסטייקים המצופים על נייר האפייה. משפריצים בתרסיס בישול טפלון או שמן זית
. מכניסים את נייר האפייה לתנור ואופים בחום של 400 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.
הופכים את הסטייקים ומרססים שוב בתרסיס בישול. אופים 10-12 דקות נוספות או עד שהציפוי פריך ושחום קלות.
בזמן שהסטייק מטוגן העוף נמצא בתנור, מניחים את הרוטב בכלי בטוח למיקרוגל ומכניסים מיקרוגל למשך 2 דקות או עד לחימום.
להגשה, הניחו סטייק אחד על כל צלחת ועליו כ 1/4 כוס רוטב. הגש חם.
בתיאבון
כמה זמן לוקח לבשל סטייק פרגית? מבשלים 8-10 דקות מכל צד. טיפ: אם משתמשים במד חום, מבשלים לטמפרטורת ליבה של 75 מעלות צלזיוס. לאחר הבישול, מוציאים אותו מהתנור\המנגל מניחים על צלחת ומניחים לעמוד ולהתקרר מעט לפני ההגשה.