מתכון שווה במיוחד לרוטב יין אדום לסטייק

רוטב יין אדום לסטייק הוא אחד הרטבים האהובים והמועדפים עבור סטייקים . אתר הבית של הסטייקים בישראל מגיש מתכון שווה במיוחד. וגם הסבר על משמעות הוספת רוטב יין לסטייק שלכם.

מה עושה רוטב יין אדום לסטייק?

בהכנת המרינדה למעשה כוס יין אדומה יכולה לגרום להמסה של  כל תרכובות הטעם לבשר בצורה יעילה יותר מאשר רוטב על בסיס מים. בנוסף, כמו חום גבוה או מלח גם אלכוהול ידוע כחומר המפרק חלבונים בבשר. התהליך מכונה "דנטורציה". וכך למעשה הוספת היין האדום במרינדה מסייעת מאוד לריכוך הבשר. מוסיפה ארומה וטעם. רוטב אדום הוא אחד הרטבים היותר מומלצים לסטייק שלכם. היין האדום הולך נפלא יחד עם בשר משמעותי כמו סטייק גם בבישול וגם באכילה נפרדת.

מתכון רוטב לסטייק להכנת רוטב יין אדום עשיר וקטיפתי.
מתוך "אמנות החיים" של ג'ו ביף ומתוך המטבח הצרפתי.המטבח הצרפתי ידוע בשילובים נהדרים של יין ובשר במתכונים לארוחות בשר שוות במיוחד.

זמן הכנה:

5 דקות זמן בישול:
 20 דקות זמן כולל: 
25 דקות סך הכול

המרכיבים של המתכון:


1/2 כוס שאלוט (פרוס דק)
1 סלק אדום קטן (קלוף ופרוס עבה)
2 כוסות יין אדום יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1 עלה דפנה
2 כוסות ציר בקר
מלח
1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה לתבשיל של סטייק ברוטב יין

בתבנית רוטב קטנה מערבבים יחד בצלצלי שאלוט, סלק, יין, חומץ ועלה דפנה. 
מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומצמצמים בחצי (כ -10 דקות). מוסיפים ציר בקר וממשיכים לרתיחה עד להפחתה בחצי ומתבלים בנדיבות במלח.
מוסיפים פלפל, מערבבים ומכבים את האש.
מגישים מיד או מניחים להתקרר עד שתוכלו להעביר את הרוטב למיכל אחסון.

הערות

את רוטב היין האדום ניתן ומולץ מאוד לשמור במקרר עד שבוע ימים או לחלופין להקפיא עד חודש ימים ורק לאחר מכן להשתמש בו.

מתכון נוסף להכנת רוטב יין אדום

מתכון רוטב יין אדום

רוטב יין אדום
רוטב יין אדום צילום pixbay
 

שתף

פוסטים נוספים

סלוף

חגיגת מתכוני שף עם "אחוה"

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר ("טעים אש"), מגישים מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים:

שוק מחנה יהודה

מסעדת 'חלאתי' במחנה יהודה

אחרי שעברו הסבת מקצוע בעקבות משבר הקורונה והקימו בביתם עסק קטן ומצליח של אפיית חלות, בני הזוג אמרי משה ותאיר