סטייק טונה אדומה

סטייק טונה אדומה. המדריך השלם להכנה. הכללים הקולינריים שאתם חייבים להכיר כדי להכין סטייק טונה אדומה מעולה.

 

סטייק טונה אדומה על האש

מניחים את סטייק הטונה על רשת גריל משומנת היטב.
מחממים את הגריל על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים כ -4 דקות מכל צד.
מבחינת זמנים מומלץ במידה ואתם משתמשים בסטייקים של טונה באורך של פחות מ- 1 סנטימטר מומלץ על דקה מכל צד (תלוי כמה נא אתם אוהבים את הסטייק).
חשוב לשים לב לסטייק בזמן הבישול כדי להבטיח שהוא לא יתייבש.
זה גם רעיון טוב לשים קצת שמן על הגריל  לפני החימום כדי למנוע את הידבקותו.

מבחינת תיבול זה הכי פשוט שיש. מפזרים מלח ופלפל ומוסיפים לסטייק הטונה עם כמה כפות שמן זית וקורט אבקת שום.

חשוב לדעת כי הגריל הוא המקום המושלם לסטייק טונה עם תבלינים ועשבי תיבול. חשוב  לערבב את הרוטב או הסלסה האהובים עליכם לפני ששופכים אותו למנה בסוף ממש, או להגיש את סטייק הטונה כמו שהוא.

כבישת סטייק טונה אדומה

כבישת סטייק הטונה לא הופכת אותו לעסיסי יותר. עם זאת היא בהחלט מוסיפה טעם למשטח ומרקם. השאירו לכבישה את הסטייק טונה מכוסה למשך 20 – 30 דקות, שמרו במקרר.

מרכיבים:כקילו טונה אדומה (תלוי במספר הסועדים) טרי או קפוא.
4 שיני שום חתוכות, פטרוזיליה, בצר ירוק ושמן זית. למשרה. לימון טרי סחוט, מים, שתי כפות מלח ים וחומץ (לא תפוחים)

אופן ההכנה
חותכים לפרוסות בגודל המועדף עליכם.משרים בקערה לצד המשרה למשך כעשרים דקות.מערבבים עם השום, עשבי התיבול ושמן זית. לבסוף מכניסים לקופסא אטומה הרממטית ומכניסים למקרר למשך שבועיים.

סטייק טונה אדום מטוגן במחבת-הוראות הכנה.

הניחו את סטייק הטונה במחבת מחוממת על אש גבוהה.
המחבת חייבת להיות חמה מאוד ורק אז יש להכניס את הסטייק.
מבשלים 10-15 דקות תלוי בעובי סטייקי הטונה ועד להזהבה.
בתנור מדובר על משך זמן של 20-30 דקות.

טמפרטורה  של 90 מעלות צלזיוס (32 מעלות צלזיוס) מייצרת סטייק נדיר להפליא שעדיין אדום אך גם בשרני ומלא בטעם.

 

 

סטייק טונה אדומה
סטייק טונה אדומה צילום pixbay

שתף

פוסטים נוספים