סטייק עם כבד אווז, "טורנדו רוסיני"

רובכם וודאי מכירים ואף טעמו, את המנה הקלאסית של סטייק עם כבד אווז. מסוקרנים לדעת מה הרקע של המנה? מעוניינים להכין אותה בעצמכם בעזרת מתכון פשוט? בכתבה הבאה תקבלו את כל התשובות לשאלותיכם בכל הנוגע למנת סטייק עם כבד אווז.

 

סטייק עם כבד אווז
סטייק עם כבד אווז, צילום באדיבות pixabay

מקור המנה

סטייק עם כבד אווז, או בצרפתית "טורנדו רוסיני", הוא מתכון מהמטבח הצרפתי.

המנה הקלאסית כוללת, בדיוק כפי שהיא נשמעת, אומצת פילה בקר צלויה כאשר עליה מונחת פרוסת כבד אווז.

כבד של אווז או ברווז נחשב למעדן במטבח הצרפתי.

מקור המנה שנוי במחלוקת. יש הטוענים שהמאכל הוכן במקור על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסרופייה

ויש שטוענים שהיה זה המלחין ג'ואקינו רוסיני שהמציא את המאכל.

לכאן או לכאן, אין ספק שמדובר במנה פופולארית במטבח הצרפתי בפרט וכן במטבחים נוספים בעולם.

 

מתכון קלאסי לסטייק עם כבד אווז

מנת פילה בקר וכבד אווז ברוטב יין אדום, מונחים על פרוסת לחם קלויה.

ככה פשוט – ככה טעים!

 

המצרכים הדרושים:

4 מדליוני בשר בקר – כל אחד כ-150 גרם

4 פרוסות של כבד אווז – כל פרוסה בעובי של כ-2 ס"מ

פטריית כמהין טרייה במשל של 30-4- גרם

30 גרם חמאה

6 פרוסות לחם קלוי בקוטר הזהה למדליוני הבקר

50 מ"ל יין מדיירה

שמן ענבים

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

כמה ימים לפני הכנת המנה, חתכו את פטריית הכמהין לפרוסות דקות והשרו אותן בשמן ענבים.

פזרו מלח ופלפל על שני צדי הבשר.

המיסו מחצית מהחמאה במחבת וצלו את פרוסות הלחם מכל צד.

את החמאה הנותרת, שימו על המחבת והתחילו לטגן את מדליוני הבקר משני הצדדים. כל אחד כ-4 דקות. כך הבשר יהיה רך מבפנים ונראה עשוי מבחוץ.

לאחר הטיגון, הניחו את מדליוני הבקר על צלחת.

הנמיכו את להבת האש והתחילו לטגן את כבד האווז ואת פטריות הכמהין לאחר מכן.

כאשר כבד האווז נהיה מעט שחום והשומן משתחרר, העבירו אותו אל הצלחת והניחו את פטריות הכמהין במיצים שנותרו במחבת.

הוסיפו את היין אל המחבת ובשלו את הרוטב על אש גבוהה עד שיתאחד. אחת לכמה זמן ערבבו את הרוטב.

ולסיום – הניחו כל מדליון בקר ופרוסת כבד אווז על אחת מפרוסות הלחם, שפכו מעט מן הרוטב.

 

והרי לכם, מנת סטייק עם כבד אווז קלאסית.

בון אפטיט!

שתף

פוסטים נוספים