רוטב פלפל לסטייק. מתכון מלא של אתר הסטייקים של ישראל. לחובבי חריף בלבד. מתכון לרוטב לסטייק שישרוף לכם את הנשמה ויעשה לכם עושר אמיתי בלשון. זהירות מתכון חריף לפניכם.
רוטב פלפל חריך לסטייק- רשימת המרכיבים.
כוס פלפל צ'ילי תאילנדי אדום וירוק- אחת בלבד.
חומץ סיידר – גם כן כוס אחת.
כפית מלח אחת בלבד
בנוסף כפית סוכר אחת בלבד.
הוראות הכנה למתכון רוטב חריף לסטייק:
ממלאים צנצנת זכוכית 1 עם פלפלי צ'ילי תאילנדים אדומים וירוקים.ממלאים כמה שיותר עד לגובה של סנטימטר אחד מעל הצנצנת.
מביאים יחד לרתיחה חומץ, מלח וסוכר בסיר קטן על אש בינונית תוך ערבוב עד להמסת המלח והסוכר (כ -2 עד 3 דקות).
מסירים מהאש, ומניחים לחומרים לנוח לפחות 5 דקות. יוצקים את התערובת החמה על הפלפלים בצנצנת.
מכסים ומצננים למשך שלושה שבועות. את הרוטב ניתו לאחסן במקרר למשך ששה חודשים.
צינון לרוטב הפלפלים
הרוטב המצונן שהכנתם ולאחר שהוא נח במקרר למשך מספר שבועות מאפשר לפלפלים לשרוף את תערובת החומץ. חשוב לדעתי כי ככל שהרוטב "נח" יותר, כך הוא נעשה חריף יותר. אל תשכחו ללבוש כפפות גומי בעת מילוי הצנצנות בפלפלים כדי למנוע כוויות.
האם פלפל אדום ופלפל קאיין זהים?
על פי איגוד הסחר בתבלינים האמריקני, "פלפל אדום" הוא השם המועדף על כל תבליני הפלפל האדום החריף. פלפל קאיין הוא שם אחר לאותו סוג מוצר. חלק מהיצרנים משתמשים במונח פלפל קאיין כדי להתייחס לגרסה חמה לוהטת ושורפת יותר של פלפל אדום.
שימוש בפפריקה במקום פלפל לרוטב
יש המשתמשים בפפריקה חריפה להכנת רוטב לסטייק. כאשר מכינים רוטב מפפריקה צריך לשים לב לסוג הפלפלים מהם מורכב הרוטב. הפפריקה הינה תבלין אדום תוסס המשתנה גם בטעם. גם ברמות החום. וגם בצבעו בהתאם לסוג הפלפלים המשמשים להכנתו הפפריקה. .חלק מרוטבי הפפריקה הינם חמים ומתובלים ומלאים בטעם עד רמה של תחושת פלפאל חריף לוהט. חלקם אחר יכול להיות מתוק ועדין. כרגיל הכל עניין של טעם ריח ואיך אתם אוהבים את הסטייק שלכם.