צימיצורי לסטייק מתכון מנצח לרוטב מעולה על בסיס בזיליקום !
מתכון רוטב צימיצורי : אתר הסטייקים מביא לכם את כל מה שצריך כדי להכין סטייק מנצח ברמה של השפים הגדולים!
רוטב צימיצורי לסטייק מתכון – מה אתם צריכים כדי להכין את המנה המנצחת?
כל הפרטים כאן באתר הסטייקים גדול!
מצרכים:
רוטב צ'ימיצ'ורי
-
1צרור פטרוזיליה
-
1צרור כוסברה
-
1בצל סגול קטן
-
4שיני שום
-
1/2פלפל אדום בינוני
-
1/2פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/2כפית מלח דק
-
1/4כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2כוס שמן זית
-
2כפות חומץ בן יין אדום
-
1כף מיץ לימון
סטייק אנטריקוט
-
800
גרם או 4סטייק אנטריקוט בינוניים -
3כפות שמן זית
-
1/2כפית מלח גס
-
1/4כפית פלפל שחור גרוס
-
2כפות ברנדי
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: קולפים את שיני השום והבצל.
- מעבדים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ’ילי, שום, מלח ופלפל שחור לתערובת גסה.
- מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
- מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מורחים את הסטייקים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מלהיטים מחבת כבדה על אש גבוהה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייקים שחומים.
- מוסיפים את הברנדי, מטים את שפת המחבת לעבר הלהבה ומציתים. כשהלהבה דועכת, מבשלים את הסטייקים כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
- ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
צ'ימיצ'ורי
רוטב מרינדה לבשר צלוי על הגריל , מגיע אלינו הישר מהמטבח הארגנטינאי אבל מקובל בלא מעט מדינות.
ניכרת ההשפעה מהמטבח האיטלקי והספרדי , בפרט קיימת השפעה חזקה של רוטב הפסטו על מרכיבי הצ'ימיצ'ורי ואופן הכנתו.
מקור השם
רוטב צימיצורי לסטייק מתכון:
אז מאיפה ואיך נוצר השם של הרוטב המפורסם?
שיבוש שמו של ממציא הרוטב בפי מקומיים, המשותף לכל הסיפורים על הממציא הוא דמות של קולוניאליסט דובר אנגלית ,
גרסה אחת טוענת כי זה היה אירי בשם ג'ימי מקקארי, הוא היה כביכול חייל בצבא של מנואל בלגרנו במאה ה19 , צידד בעצמאות לארגנטינה .
בגרסה שונה מסופר על ג'ימי קארי , יבואן של בשר אנגלי משובח.
ובגרסה שלישית מתייחסת בכלל לאיש ממוצא סקוטי אשר קראו לו ג'יימס הארי והוא נדד יחד עם הגאוצ'וס.
לא ברור איזה מהגרסאות היא הנכונה אבל מה שבטוח- זה טעים.